Psycholoog Bergen op Zoom

Over mij – Ellen

Zo tegen het eind van mijn studie had ik mezelf rationeel hermetisch dichtgetimmerd.
Ik had mijn emoties op een zijspoor gezet. Met de ratio aan de macht had ik alle aandacht ver buiten mezelf gelegd. Maar dat had ik toen allemaal nog niet door.

Ik dacht, een goede basis om mensen te gaan helpen. Een diploma op zak: neuropsychologie. Een baan in in de GGZ.

Daarna een vervolgopleiding tot GZ – Psycholoog en dat is op papier een mooi plaatje.

Jeugd

Op vrij jonge leeftijd ontvielen mij mensen die dicht bij me stonden. Ik wist niet goed hoe ik daar mee om moest gaan; niet met het verlies, niet met het verdriet. Ik stopte het weg en bouwde een muur om me heen. Uiteindelijk hield ik dat niet vol. Ik denk dat niemand dat volhoudt. Mijn weg naar beter begon bij een verdiepende opleiding bij Protimar.

De zekere kracht van wat je goed kunt

Na de GZ-opleiding werkte ik bij een zorginstelling waar protocollaire behandelingen de norm waren. In die omgeving leerde ik de waarde van de wetenschap kennen. Dat het harde werk van wetenschappers te makkelijk wordt vervormd tot hapklare voor alles en iedereen geschikte behandelingen. Daarbij is de relatie tussen behandelaar en cliënt niet gelijkwaardig en dat voelde me vreemd.

Meer op mijn manier

Op zoek naar een warmer, persoonlijkere manier van werken kwam ik terecht bij Protimar. Opener, dichterbij, gelijkwaardiger, gericht op ‘meelopen’ in plaats van ‘de weg wijzen’. De behandelaars moeten tijdens de opleiding ook met zichzelf aan het werk.

Mezelf hervinden en jou beter helpen

Dat was geen makkelijke weg voor me. Het was confronterend, maar wel nodig om mezelf te hervinden. Wat ik verloren was en waar mijn kracht lag. Wat ik werkelijk kon betekenen voor de mensen met wie ik werk.
Door daar de diepte in te gaan werd ik een stuk wijzer over wie ik ben. Wat me raakt en waar ik het allemaal voor doe.  Hoe ik mijn muur weer kon afbreken en mezelf weer kon terug vinden. Hoe ik weer steviger in mijn schoenen kon staan. Die ervaring plaatst me dichter bij mijn cliënten.

Ik herken thema’s en onderwerpen vanuit mijn eigen ervaringen. Ik kan me in je verplaatsen terwijl ik toch professionele afstand bewaar.

Sommige dingen voel je alleen maar

Via Protimar heb ik ook een opleiding tot magnetiseur afgerond. Naast praten is er ook een andere taal. Die van het energielichaam. Van energie en van blokkades in de energie.

Ik kan het draaglijker maken, de pijn verlichten en zorgen dat je je wat fitter voelt. Soms, op aanvraag, combineer ik een behandeling met magnetiseren.

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bel 0164-700217 gerust voor een afspraak of stuur een email.