Therapie Bergen op Zoom

De vraag achter de vraag

Waarschijnlijk weet je niet wat je eigenlijk wilt vragen. Je hebt klachten, wensen en problemen. Het is moeilijk om te verwoorden waar je mee zit. En als het je al lukt, is het waarschijnlijk niet eens je échte vraag.

Meestal moeten we ietsje dieper kijken, wat er achter je vraag gebeurt. Wat de oorzaken van je klachten zijn, de redelijkheid van je wensen en de patronen in je problemen. Als we die vraag begrijpen, zijn we al best een eind op weg.

Wat ooit werkte

Wat ooit werkte, werkt je nu tegen. Iedereen heeft gedrag, gedachtegangen, reacties en manieren van omgang ontwikkeld op basis van effect. Het kwam je goed uit. Het werkte. Je boekte er succes mee. Vaak zijn het ook hele goede maniertjes. Die je als gegoten zitten en je werkelijk verder hielpen.

In de loop der tijd is er veel veranderd: jij zelf natuurlijk, de wereld om je heen, hoe je leeft en wat je belangrijk vindt. Sommige van die maniertjes zijn niet mee veranderd. Nu houden ze je tegen.

Therapie Bergen op Zoom helpt je bewust worden van jezelf

De kans is groot dat je niet eens in de gaten hebt hoe je elke keer hetzelfde doet, op dezelfde manier reageert en dezelfde fouten maakt. We nemen de tijd. Dan kun je jezelf hervinden, opnieuw kennis maken en ontdekken waar je ook uit zou kunnen komen.

Het herkennen van jezelf en de patronen die je nu tegenhouden is het fundament van verandering. Met deze kennis kun je verder.

Je kunt zoveel

Hoe jij dat precies gaat doen weet ik niet, maar ik weet wel dat je het kunt. Bijna niemand denkt dat het kan, dat het voor hem of haar is weggelegd: geluk, rust en een mooi en vervullend leven. En toch komt bijna iedereen een beetje dichterbij.

We bouwen de behandeling op in goed te volgen doelen en stappen. Zo kun je zelf bepalen waar jij een punt zet en zegt: “Ik ga weer even alleen verder.”

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail gerust dan even naar Therapie Bergen op Zoom. Ik wil je graag helpen.